Νέα νίκη με 3-1 οι Παγκορασίδες


Άλλη μία νίκη για τις Παγκορασίδες μας – 6η συνολικά
και πλέον είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τις Ελπίδες Λευκάδας, που τις υποδεχόμαστε την τελευταία αγωνιστική στην έδρα μας. Ακόμη και με νίκη όμως η κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα δεν είναι εφικτή γιατί οι Ελπίδες κερδίσανε στα χαρτιά το παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό στην έδρα τους (δεν κατέβηκε ο Φιλαθλητικός από κακή συννενόηση όπως μας διευκρίνησε ο κ. Ρούσσος προπονητής της Πρεβεζιάνικης ομάδος, αποδίδοντας την ευθύνη στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.). Άσχημο αυτό γιατί η ομάδα μας μπορούσε μέσα στο γήπεδο να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση, αφού στο 1ο παιχνίδι στη Λευκάδα που χάσαμε από τις Ελπίδες 3-2 με το ζόρι είχαμε εξάδα λόγω εξατάσεων βασικών κοριτσιών μας.
Σήμερα επικρατήσαμε του Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας με 3-1 σετ (25-19, 25-20, 22-25, 25-15) σε ένα πολύ καλό παιχνίδι όχι μόνο από την ομάδα μας, αλλά και από την φιλοξενούμενη που έδειξε μεγάλα σημάδια βελτίωσης και αν συνεχίσουν έτσι την επόμενη χρονιά θα είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, με μεγάλο όφελος για το Βόλεϊ της περιοχής μας.

  Φωτό 1: Επίθεση της Ρίζου σε πάσα της Πορτοβάρα
Η ομάδα μας με όπλο το πολύ καλό σέρβις και την επίθεση από την αρχή μπήκε σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, προηγηθήκαμε στα μισά 15-10 και εύκολα  κατακτήσαμε το 1ο σετ 25-19.

  Φωτό 2: Επίθεση της Ε. Σωτηρίου από το 2
Καρμπόν το 2ο σετ, παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Α.Γ.Ο.Φ. κυρίως αμυντικά που βγάλανε καταπληκτικές άμυνες, το κερδίσαμε 25-20 προηγούμενοι 2-0.
Στο 3ο σετ ο Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγήθηκε 0-6 και 3-11, αντίθετα με μας που κάναμε το ένα λάθος μετά το άλλο. Το time-out του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα λειτούργησε θετικά και περιορίζοντας τα λάθη μειώσαμε σε 10-11. Το σετ απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον και μέχρι τον 18ο πόντο, υπήρχε απόλυτη ισορροπία 18-18. Μια κακή άμυνα και δύο κακές επιθέσεις φέρανε την φιλοξενούμενη ομάδα να προηγείται 19-22. Δεύτερο time-out από την ομάδα μας, και με την Προτοντουάρι πρωταγωνίστρια στο σέρβις ισοφαρίσαμε 22-22 και είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε 23-22, όμως η Ρίζου σε κόντρα επίθεση κάρφωσε στο φιλέ, στη συνέχεια έκανε κακή υποδοχή και με άουτ επίθεση της Ε. Σωτηρίου ο Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας πήρε το σετ 22-25, μειώνοντας σε 2-1.

Φωτό 3: Επίθεση από τη θέση 2 της Ν. Σωτηρίου
Και ενώ κανείς θα περίμενε η απώλεια του σετ να λειτουργήσει αρνητικά για μας, με σοβαρότητα και σχεδόν άριστη αμυντική λειτουργία, αφού προηγηθήκαμε στα μισά 15-08, κατακτήσαμε εύκολα το σετ 25-15 και τον αγώνα με 3-1 σετ. Μάλιστα ο προπονητής μας μετά το 18-09 έριξε στο παιχνίδι όλες τις αναπληρωματικές αντικαθιστώντας τις βασικές που συνεχίσανε την καλή εικόνα και δεν απειληθήκαμε.

  Φωτό 4: Άριστη σήμερα στο σερβίς η Προτοντουάρι
Ρίζου, Ε. Σωτηρίου και Προτοντουάρι
ξεχώρισαν για την ομάδα μας.
Έπαιξαν οι: Προτοντουάρι, Κοσμά, Πορτοβάρα, Ν. Σωτηρίου, Ε. Σωτηρίου, Ρίζου, Ι. Δημοθεόδωρου, Α. Δημοθεόδωρου, Καπάρου, Σιντόρη, Βαρέλη. 

  Φωτό 5: Οδηγίες του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα πριν το 4ο σετ