Νίκες για Παμπαίδες, Παγκορασίδες, 3-0 την Φιλία και 3-1 τον Ηρακλή αντίστοιχα


Δύο νίκες
ήταν ο απολογισμός της ομάδος μας σήμερα Σάββατο. Στους Παμπαίδες νικήσαμε 3-0 τον Α.Ο. Φιλία Άρτας (25-15, 25-18, 25-23), ενώ στις Παγκορασίδες τον Ηρακλή Ιωαννίνων 3-1 σετ (25-16, 22-25, 25-21, 25-15). Και στα δύο παιχνίδια οι προπονητές μας Αποστόλης Πορτοβάρας, Γιάννης Σταμούλης χρησιμοποίησαν όλους τους αθλητές και αθλήτριες, αφού στόχος δεν είναι οι νίκες αλλά η συλλογή εμπειριών. Και αυτό είναι η καλύτερη επιβράβευση αφού όλα τα παιδιά προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου, τις Ακαδημίες μας.

Παμπαίδες

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες η ομάδα μας και ανώτερη σε όλους τους τομείς κατέκτησε πολύ εύκολα το 1ο σετ 15-25.
Ίδιο σκηνικό και στο 2ο παρά τις πολλές αλλαγές του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα και με σοβαρότητα το κερδίσαμε 18-25.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα και στο 3ο σετ, προηγηθήκαμε 2-9 και αργότερα 07-20. Η σχεδόν δεύτερή μας ομάδα με παιδιά του δημοτικού σχολείου, μας χάλασε την εικόνα, αφού η Φιλία ρισκάροντας στο σερβίς μας έκανε ένα εντυπωσιακό σερί 10-0 και μείωσε σε 17-20. Μάλιστα πλησίασε στον πόντο 20-21, το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες κατακτώντας το 23-25 και τον αγώνα με 0-3 σετ.

Κομζιάς, Ζαχάρος και Ρίζος
ξεχώρισαν για την ομάδα μας, που σε σερβίς και επίθεση ήταν αλάνθαστη.


Α.Ο. Φιλία (Καραβασίλης)
: Μπέκιος, Λαμπράκης Λ., Λαμπράκης Χ., Παππάς, Μπέτσος, Δήμος, Χουλιάρας, Βίτσιος
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Πορτοβάρας): Σάνκα, Ζαχάρος, Ρίζος, Ναξάκης, Κομζιάς, Προτοντουάρι, Λάμπρου, Ντάλιας, Σταμούλης, Δημητρίου, Λέκκας.


Παγκορασίδες

Την 5η μας νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχανε οι Παγκορασίδες, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό Βόλεϊ. Απομένουν δύο παιχνίδια με Α.Γ.Ο. Φιλιππιάδας (Δευτέρα 26 Μαΐου) και με Ελπίδες Λευκάδας (πιθανόν το ερχόμενο Σάββατο) για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και με 2 νίκες θα κατακτήσουμε την 2η θέση πίσω από τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας. Αυτό και μόνο του συνιστά μεγάλη επιτυχία, αφού η ομάδα μας απαρτίζεται από κοπέλες πολύ μικρότερες ηλικιακά που αν και ρίχτηκαν στα βαθιά από τον προπονητή μας Γιάννη Σταμούλη όχι μόνο «κολύμπησαν», αλλά και έδειξαν ότι με σκληρή δουλειά θα φτάσουνε πολύ ψηλά.

Στο 1ο σετ με όπλο το σέρβις, αλλά και την αλάνθαστη επίθεσή μας ειδικά από την Ν. Σωτηρίου το κερδίσαμε 25-16.
Στο 2ο και μέχρι τα μισά προηγούμαστε σταθερά με 4 πόντους, όταν και αρχίσαμε συνεχόμενα λάθη, με τον Ηρακλή να το εκμεταλλεύεται  και να το κατακτά 22-25, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Το 3ο έμελλε να καθορίσει και τον νικητή, αφού η ομάδα μας συνέχισε να κάνει λάθη, αντίθετα με την Γιαννιώτικη ομάδα που είχε καλύτερη ψυχολογία και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτησή του 17-21. Όμως η Ε. Σωτηρίου με ασύλληπτο σέρβις κατάφερε να τελειώσει το σετ, τους χάλασε την υποδοχή και με 5 άσσους, αλλά και 3 τελειωμένες επιθέσεις από Ρίζου, Ν.Σωτηρίου, Κοσμά πήραμε το σετ 25-21.

Το τελευταίο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η ομάδα μας με ψυχολογία στα ύψη έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και ανώτερη σε όλα το κερδίσαμε 25-15 και τον αγώνα με 3-1 σετ.
Η Νεφέλη Σωτηρίου με διαφορά ήταν η καλύτερη όλων, ενώ πολύ υψηλή απόδοση είχε και η Ελπινίκη Σωτηρίου, όπως και η Θεοδώρα Πορτοβάρα, που αν και μικρότερη όλων είναι αρκετά ψύχραιμη, οργανώνοντας σωστά το παιχνίδι μας από την δύσκολη θέση του πασαδόρου.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Αλέξανδρου Κωστανίκου.

Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY: (Σταμούλης)
: Ν. Σωτηρίου, Ε. Σωτηρίου, Πορτοβάρα, Κοσμά, Προτοντουάρι, Ρίζου, Δημοθεόδωρου Ι., Δημοθεόδωρου Α., Καπάρου, Βαρέλη.
Ηρακλής Ιωαννίνων (Παπάζογλου): Τζοβάρα, Σκαλτσούνη, Πούλιου, Μούτη, Κούτλα, Ζυβογιάννη, Ψαρά, Νούσια.