Επίδειξη δύναμης από τους Άνδρες μας, 3-0 σετ την Βολίδα


Μεγάλη εμφάνιση και σήμερα από την ομάδα μας
, μετά την Γ.Ε.Μ. ήταν η σειρά της Βολίδας να υποκλιθεί στην ανωτερότητα μας. Νικήσαμε  με 3-0 σετ, φτάνοντας τους 19 βαθμούς και πλέον απολαμβάνουμε την μοναξιά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής, είχαμε την μεγάλη έκπληξη στην Πρέβεζα, όπου η ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε 3-1 σετ (25-20 24-26 17-25 23-25)  από την τελευταία στη βαθμολογία Φ.Ε. Ιωαννίνων, ενώ οι Ελπίδες Λευκάδας πήρανε την νίκη με 3-0 χωρίς αγώνα και αυτό γιατί ο Αρχίλοχος λόγω της ακαταλληλότητας του παιχνιδιού (ήταν στις 19:00 και δεν είχε καράβι επιστροφής προς την Λευκίμμη) δεν προσήλθε ποτέ στο γήπεδο.
Αναλυτικά το παιχνίδι

Η ομάδα μας ακολουθώντας την τακτική που είχε σχεδιάσει ο προπονητής μας και είχε δουλευτεί όλη την βδομάδα στις προπονήσεις, μετά το ισορροπημένο ξεκίνημα 3-3, πήρε κεφάλι στο σκορ με 7-5, ξεφεύγοντας στα μισά με 6 πόντους 16-10. Μπλοκ και άμυνα λειτουργούσαν σωστά, ενώ και οι ακραίοι Πλακιάς, Χαττάρι και Αθανασίου τελειώνανε με ευκολία τις επιθέσεις. Η Βολίδα παρά την πίεση από το σέρβις, δεν μπόρεσε να μας απειλήσει και εύκολα με 25-18 προηγηθήκανε 1-0 σετ.

Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ
, μέχρι το 8-8 είχαμε απόλυτη ισορροπία, όμως ο Αθανασίου με πολύ καλό σέρβις έδωσε προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα μας 13-8 και με καλό μπλοκ προηγηθήκαμε 16-9. Η Βολίδα με τον Καρδάμη να πρωταγωνιστεί σε όλες τις φάσεις, μας δημιούργησε προβλήματα, χάσαμε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή μας και το σκορ έγινε 16-14. Time-out του προπονητή μας, ηρεμία και αλλαγή πλάνων στην επίθεση με πρώτους χρόνους κάνανε το εύθραυστο 18-16, 23-19 και με ψυχραιμία κατακτήσαμε και το 2ο σετ 25-20.

Με τον αέρα του 2-0 ξεκινήσαμε πολύ καλά, 6-3, 8-4, 12-8. Η Βολίδα έπαιξε το τελευταίο της χαρτί, ρίσκαρε στο σέρβις, έπαιξε περισσότερο από το κέντρο και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13. Μάλιστα προηγήθηκε 15-16, όμως και πάλι το time-out του προπονητή μας ήταν αποφασιστικής σημασίας, τους κόψαμε το ρυθμό και με ένα επιμέρους 5-1 προηγηθήκαμε 20-17 και αυτό χάρις στο πολύ καλό μπλοκ των Πλακιά, Τσήνα και Αθανασίου. Αποφασισμένοι να τελειώσουμε το παιχνίδι διατηρήσανε σταθερή την διαφορά, φτάνοντας στο 23-19 και με δύο επιθέσεις του Πλακιά το σετ έληξε 25-19 και το παιχνίδι με 3-0 σετ.
Μια μεγάλη νίκη για την ομάδα μας – η 7η συνεχόμενη, αποδίδοντας για άλλη μια φορά πολύ καλό Βόλεϊ, με το πιο σημαντικό έχοντας και διάρκεια στην απόδοσή μας.
Άλλωστε τα λόγια του Γεώργου Κουλούρη προπονητή της Βολίδας «παίξατε θαυμάσια, όπως και η ομάδα μου, παρά την ήττα», αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα μας.


Αρίστη η διαιτησία των κ.κ. Μπαλτζώη, Μπούτη.

Ο Αθανασίου μαζί με τον Πλακιά ήταν οι καλύτεροι για την ομάδα μας, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από την Βολίδα Καρδάμης και Παπανικολάου ήταν οι καλύτεροι.


Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας προσγειωμένος για άλλη μια φορά παρά την μεγάλη  μας νίκη κράτησε χαμηλούς τόνους λέγοντας «η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή και τι θέλω να πω με αυτό, ότι η ομάδα της Βολίδας έπαιξε πολύ καλά σήμερα, όμως εμείς είχαμε λύσεις και νικήσαμε χάρις στην τακτική μας, που δουλέψαμε όλη την βδομάδα και πραγματικά μας βγήκε στο παιχνίδι. Επομένως δίνω συγχαρητήρια και στην ομάδα μου, αλλά και στους Κερκυραίους για το πολύ ωραίο Βόλεϊ που παίξαμε και που σίγουρα αποζημίωσε τους πολλούς φιλάθλους που το παρακολουθήσανε. Για μας δεν είναι τίποτα άλλο από μια νίκη, δεν βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλω εγώ και που έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν τα παιδιά και το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Ποτέ δεν είπαμε ότι επιζητούμε την άνοδο, αλλά να καθιερωθούμε στην Δυτική Ελλάδα σαν καινούργιο σωματείο που είμαστε.
Τέλος θα ήμουν αχάριστος να μην ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, που και σήμερα ήταν κοντά μας και που πανηγυρίσαμε μαζί την νέα μας επιτυχία. Αυτό μας δίνει δύναμη να φτάσουμε το Βόλεϊ της Άρτας εκεί που πραγματικά αξίζει».

Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY (Πορτοβάρας, Σταμούλης): Τασηνίκος, Πλακιάς, Αθανασίου, Λιανός λ., Κουτσούπας λ., Χαττάρι, Τσήνα, Τάνας, Κωστανίκος, Κομζιάς, Δάσκαλος.
Βολίδα Κέρκυρας (Γ., Κουλούρης): Παπανικολάου, Δάφνης, Σουπιώνης Β., Καρδάμης, Οικονόμου, Παίταρίδης, Ανθής λ., Κουλούρης, Σουπιώνης Α., Καρύδης λ.

Τον αγώνα παρακολούθησε και ο Δημήτρης Παρασκευάς Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. εκτελώντας χρέη Προέδρου πλέον μετά την αποχώρηση του Αποστόλη Βέτσα. Μάλιστα με την λήξη έδωσε συγχαρητήρια στον προπονητή μας για την  νίκη, τονίζοντας ότι "παίζετε πολύ καλά και δικαίως βρίσκετε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα".
Στην ενότητα Πρωταθλήματα, μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα, καθώς και τις βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες