Ήττα καρμπόν με 3-2 και άνοδος για την Γ.Ε.Μ. στην Α2


Ήττα καρμπόν με τον 1ο αγώνα
για την ομάδα μας, ηττηθήκαμε 3-2 σετ από την Γ.Ε.Μ. στο Μεσολόγγι που ανέβηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία. Παρά την αναγκαστική απουσία του βασικού κεντρικού μας Τάνα, αλλά και τον Κώστα Πλακιά να «σφίγγει τα δόντια» και να παίζει καταθέσαμε ψυχή στο γήπεδο που πραγματικά κόχλαζε από 800 και πλέον φιλάθλους. Και αν είχαμε καθαρό μυαλό στο τέλος του 2ου σετ, όταν και προηγηθήκαμε 20-22 και το παίρναμε προηγούμενοι 0-2 στα σετ, η εξέλιξη του παιχνιδιού θα ήταν διαφορετική. Τα ίδια λάθη κάναμε και στο 5ο σετ (λόγω κούρασης και μη επάρκειας εναλλακτικών λύσεων), όταν προηγηθήκαμε 7-8 και η Γ.Ε.Μ. εκμεταλλευόμενα πήρε την νίκη-άνοδο με 3-2 σετ και 15-11 στο tie-break.

«Είμαι χαρούμενος που έχω τέτοιους αθλητές, πραγματικά μαχητές που σε ένα γήπεδο πραγματικά κόλαση, δώσανε τα πάντα, άσχετα αν χάσαμε την άνοδο στην Α2 και πιστεύω ότι το μέλλον μας ανήκει σαν ομάδα. Πετύχαμε πολλά και μπράβο μας» ήταν τα λόγια του προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα με την λήξη του παιχνιδιού στο Μεσολόγγι.

Αναλυτικά το παιχνίδι

Η ομάδα μας από την αρχή μπήκε δυνατά και συγκεντρωμένα και διατηρούσε μια ισχνή διαφορά 2 πόντων, μέχρι το 12-14, όταν και έγινε μια 5λεπτη διακοπή στο παιχνίδι από τον κ. Μπαλτζώη, αφού κάποιοι θερμόαιμοι πετάξανε δύο μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο, μάλιστα το ένα πέρασε ξυστά από τον προπονητή μας. Η διοίκηση της Γ.Ε.Μ. , ο προπονητής τους Βασίλης Μανθάτης καθώς και όλοι οι παίκτες της γηπεδούχου ομάδος καταφέρανε να τους ηρεμήσουν και προς τιμήν τους δεν έγινε κάτι ανάλογο σε ολόκληρο το παιχνίδι. Η Γ.Ε.Μ. εκμεταλλεύτηκε αυτή την διακοπή και μπήκε μπροστά στο σκορ με 16-14 και 19-16. Η ομάδα μας με άκοφτο τον Τσήνα στον 1ο χρόνο, αλλά και μεγάλη βοήθεια από τους Χαττάρι, Πλακιά στην επίθεση το γύρισε, προηγηθήκαμε 20-22 και 22-24. Η Γ.Ε.Μ. κατάφερε με τον Υφαντή να ισοφαρίσει σε 24-24, όμως στις λεπτομέρειες και με καλό μπλοκ το κερδίσαμε 26-28, προηγούμενοι 0-1 στα σετ.


Στο 2ο όλα βάδιζαν σε μια κλωστή και μέχρι το 16-16 είχαμε απόλυτη ισορροπία. Οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστές τους Πλαστήρα,Υφαντή προηγηθήκαμε 19-16, όμως το time-out και οι οδηγίες των προπονητών για πρώτους χρόνους και σωστό μπλοκ πιάσανε τόπο και όχι μόνο ισοφαρίσαμε 19-19, αλλά και προηγηθήκαμε 19-21, 20-22. Δύο κακές άμυνες στη θέση 1, αλλά  και ένα πιαστό των γηπεδούχων που δεν δόθηκε, έφερε τους γηπεδούχους μπροστά με 23-22. Ισοφαρίσαμε αμέσως με τον Πλακιά, όμως δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να τελειώσουμε το σετ και η Γ.Ε.Μ. με τον Υφαντή αρχικά που κέρδισε έξυπνα μπλοκ-αουτ από τον Κωστανίκο και με πλασέ του Σαρτζή που απέτυχε να βγάλει ο Τασηνίκος, ισοφάρισε  σε 1-1 κατακτώντας το 25-23.
Στο 3ο σετ η Γ.Ε.Μ. ήταν από την αρχή μπροστά στο σκορ, διατηρώντας μια διαφορά 3 πόντων, που μάλιστα την αύξησε σε 5, 16-11, όταν και η ομάδα μας πήγε στο 2ο της time-out. O Υφαντής έχασε το σέρβις και η ομάδα μας άρχισε την αντεπίθεση, με τα πολύ καλά σέρβις του Τσήνα. Αφού ισοφαρίσαμε 18-18, πήραμε και διαφορά 3 πόντων 19-22 που αυτή την φορά την διαχειριστήκαμε σωστά και  πήραμε το σετ 22-25, προηγούμενοι 1-2.
Στο 4ο η Γ.Ε.Μ. παροτρυνόμενη από την  εκπληκτική ατμόσφαιρα των φιλάθλων της και εκμεταλλευόμενη την κούρασή μας, πήρε πολλούς πόντους από το κέντρο, αλλά και από τον Υφαντή από το σέρβις και με 25-29, ισοφάρισε ξανά σε 2-2.

Το παιχνίδι και ο ΤΕΛΙΚΟΣ έμελλε να κριθεί στο 5ο σετ και η ομάδα μας, αυτή την φορά κατάφερε να γυρίσει με 8-7 τα τερέν, δίνοντας όλες τις δυνάμεις για την νίκη. Όμως μια λάθος τοποθέτηση στην άμυνα από τον Αθανασίου και τρεις κακές στιγμές του πασαδόρου μας, που δεν μπορούσε να αναπνεύσει από την κούραση, βάλανε τους γηπεδούχους σε θέση οδηγού, προηγούμενοι 11-8. Με την βοήθεια των φιλάθλων τους που έκαναν  κόλαση το γήπεδο με τις φωνές τους , καταφέρανε να διατηρήσουν αυτή την διαφορά, όμως ένα πλασέ του Χαττάρι στο φιλέ, αλλά και ένα μπλοκ άουτ που δεν είδε ξανά ο κ. Μπαλτζώης στο 14-11 δώσανε τέλος στο παιχνίδι και με 15-11, η Γ.Ε.Μ. αγκαλιά με τους φιλάθλους της πανηγύρισε την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Έτσι είναι ο Αθλητισμός και η ομάδα μας πιστή στο δόγμα που πρεσβεύει, υπομονετικά περίμενε να σφίξει το χέρι στους παίκτες, προπονητή και διοίκηση του Μεσολογγίου για την νίκη τους και την άνοδο στην Α2. Και δεν σταματήσαμε μόνο εκεί, αλλά χειροκροτήσαμε μαζί με τους φιλάθλους τους παίκτες του Μεσολογγίου, στην απονομή που ακολούθησε, και δικαίως βέβαια γιατί αυτοί ήταν οι πρωταγωνιστές. Αυτό είναι το μεγαλείο του Αθλητισμού, να δίνεις πάντα το χέρι στον αντίπαλο και στις νίκες, αλλά και στις ήττες.

Παρά την απουσία του Τάνα, αλλά και τον Πλακιά που μόνο αυτός ξέρει πως έπαιξε, παίξαμε πολύ καλό Βόλεϊ και στις λεπτομέρειες δεν μπορέσαμε να κλέψουμε την νίκη. Οι αθλητές μας δώσανε τα πάντα, άλλωστε είναι μια οικογένεια από την αρχή της σαιζόν και παρά την λύπη μας βλέπουμε μπροστά, γιατί καταφέρανε στην πρώτη μας χρονιά πολλά. Δεν ήταν μόνο η κατάκτηση του Κυπέλλου, δεν ήταν η πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 11 νίκες και μία ήττα, αλλά και η επιστροφή των Αρτινών φιλάθλων στο Βόλεϊ.
Μπορεί ο θεός να μην ήθελε να ανεβούμε εμείς στην Α2…
Γ.Ε.Μ. (Μανθάτης): Σπανός, Γιωτάκης, Υφαντής, Πλαστήρας, Αναγνωστόπουλος Ι., Σαρτζής, Κοντογιάννης, Σφυρής λ., Κασκαρίκας, Ζίου, Γεωργακόπουλος, Αναγνωστόπουλος Β.
Γ.Σ. ΑΡΤΑ VOLLEY(Πορτοβάρας, Σταμούλης): Χαττάρι, Πλακιάς, Κωστανίκος, Κομζιάς, Παυλάκης, Αθανασίου, Τσήνα, Κουτσούπας λ., Λιανός λ., Τασηνίκος, Μπίκας.